Dealul Crucilor din Lituania – Atunci când religia se transformă în ceva înfricoşător

hill of crosses lithuania 8

Nu cred că am mai văzut un loc atât de înspăimântător. Imaginile mi-au dat fiori.

Deşi pare un loc înspăimântător,  acesta este un loc considerat sacru şi venerat de pelerini din toată lumea.

hill of crosses lithuania 15

Pe Dealul Crucilor din Lituania au fost amplasate peste 500.000 de cruci aduse acolo de oameni, încă din secolul al XIV-lea, de pe vremea Cavalerilor Teutoni.

Dealul Crucilor se află la 12 km distanță de orașul Siauliai și este cel mai cunoscut loc de pelerinaj creștin din Lituania.

Orașul din apropiere a fost fondat în 1236 și a fost ocupat de cavalerii teutoni în secolulal XIV-lea.

hill of crosses lithuania 22

De atunci există acest obicei cu aducerea crucilor și se spune că cine va aduce o cruce în acest loc de pelerinaj va avea noroc.

Papa Ioan Paul al II-a vizitat Dealul Crucilor in septembrie 1993 si l-a declarat “un loc al sperantei, pacii, iubirii si sacrificiului”.

Eu îl declar: HORROR – ÎNSPĂIMÂNTĂTOR!

hill of crosses lithuania 17

Info: “Capturat de Germania în Al Doilea Razboi Mondial, oraşul a fost aproape devastat. Apoi ţara a fost ataşată Rusiei Sovietice şi până la independenţa Lituaniei, în 1991, ruşii au distrus toate crucile de pe deal în repetate rânduri. De trei ori, în 1961, 1973 şi 1975, dealul a fost nivelat, crucile au fost arse sau duse la fier vechi, iar zona a fost acoperită cu gunoaie şi fecale din canalizarea oraşului. De fiecare dată lituanienii aduceau alte şi alte cruci în loc. În 1985, Dealul Crucilor a fost în cele din urmă lasat în pace.”

hill of crosses lithuania 22 hill of crosses lithuania 21 hill of crosses lithuania 4 hill of crosses lithuania 5 hill of crosses lithuania 16 hill of crosses lithuania 1 hill of crosses lithuania 15 hill of crosses lithuania 9

Leave a Reply

avatar