Floarea Vieţii – simbolul ce se regăseşte pretutindeni

floarea vietii.jpg

Simbolul “Floarea Vieţii” este considerat a fi ceva sacru, în multe din culturile din întreaga lume. Acest simbol include toate elementele constitutive ale universului – “patterns of creation”.

Floarea Vieții este un șablon de geometrie sacră şi este format din 19 cercuri complete și 36 arcuri, dispuse simetric sub forma unui hexagon, în care centrul fiecărui cerc este pe circumferința a șase cercuri învecinate de același diametru, încadrate echilibrat într-un alt cerc mai mare.

Floweroflife_sm

Simbolul Florii Vieţii poate fi regăsit pretutindeni.

Seed-of-Life_Stages

Nimeni nu ştie cu siguranţă cât este de vechi simbolul. Simbolul este folosit de mii de ani, pierzându-şi originea în vremurile îndepărtate ale originilor noastre.

Egg-of-Life

Acest simbol apare în templele din toată lumea, chiar dacă vorbim despre religii diferite şi epoci diferite. Găsim acest simbol în Egipt – Templul lui Osiris din Abydos; în Israel – Masada; în China – The Forbidden City şi în multe alte temple; în templele din Japonia; în India la Harimandir Sahib (Golden Temple), la Hampi şi la Ajanta; în Turcia – la diverse construcţii din perioada imperiului roman; în Austria, Italia, Africa de Nord, Liban, America de Sud şi America de Nord.

flower+of+life+in+china

Acest simbol are legătură cu muzica, cu matematica, chiar şi cu biologia moleculară.  Este un simbol interesant şi cu puternice valenţe în toate domeniile. Pentru a fi înţeles este nevoie de un studiu profund. Mai multe informaţii puteţi puteţi găsi aici.

Prin aceste articole, dorim să atragem atenţia asupra unor lucruri mai puţin cunoscute, însă foarte importante pentru omenire.

Ideea este ca să nu le cercetaţi din prisma unei anumite religii sau credinţe sau ştiinţe. Informaţiile trebuie cercetate per ansamblu, pentru a putea cunoaşte întreg ecosistemul acestor informaţii fragmentate.

Related Post

Leave a Reply

avatar