Operațiunea Gladio (CIA & MI6 & NATO) – operaţiunile sub steag fals sunt preferate de agenţiile de spionaj.

gladio
O altă teorie conspirativă ce s-a dovedit a fi reală, este “Operațiunea Gladio.”

Organizaţia Gladio s-a constituit în 1948 la iniţiativa S.U.A., fiind organizată ca structură a N.A.T.O.,   de către C.I.A. & M.I.6, având acordul marilor democraţii occidentale.

O operaţiune a fost desfăşurată în Italia şi a avut ca urmare moartea a zeci şi zeci de persoane nevinovate. Totul a fost un joc al agenţiilor secrete cu aprobarea guvernului italian.

gladio

În Italia, la sfârșitul anilor `70, serviciile secrete s-au folosit de Operațiunea Gladio pentru a pune la cale atentate prin care să discrediteze mișcarea socialistă italiană care, la vremea respectivă, deținea un loc important în Parlament.

Existența structurii Gladio a fost dezvăluită abia la începutul anilor 1990 de către fostul premier italian Giulio Andreotti.

Gladio-armata-secreta-a-NATO

Operațiunea Gladio a funcționat în cadrul Serviciului de Informații al Forțelor Armate (SIFAR), și era formată din 1000 de oameni în mare parte anticomuniști, luptători de guerilă și spioni, foști membri ai poliției secrete a lui Mussolini. O bază de antrenament a fost stabilită în Sardinia și un număr mare de arme și muniție a fost ascuns în nordul Italiei.

Activitatea celulei criminale Gladio:

Operațiunea Gladio a fost implicată în anul 1964 în lovitura de stat italiană când generalul Giovanni De Lorenzo a forțat miniștrii socialiști să părăsească guvernul.

La 12 Decembrie 1969 o bombă a explodat la Banca Națională Agrara din Piazza Fontana, Milano ucigând 17 și rănind alți 88. În după amiaza aceleiași zile, alte trei bombe au explodat în Milano și Roma.

Aldo Moro (prim ministru) a fost ucis în 1978 în timp ce era încă politician în cadrul Partidului Creștin Democrat.

La 2 August 1980, o bombă a explodat la Gara Bologna unde au murit 80 persoane și au fost rănite mai mult de 200.

bologna

Guvernul italian a elaborat în 2000 un raport de 300 pagini asupra Operațiunii Gladio, afirmând: „aceste masacre, aceste explozii, aceste acțiuni militare au fost promovate, organizate sau susținute de persoane din interiorul instituțiilor de stat italiene precum și de persoane în legatură cu serviciile secrete americane”.

Cineva a fost tras la răspundere?!

Related Post

Leave a Reply

avatar