Povestea unui gurmand. Cum am slăbit mâncând sanătos. Cum începe aventura unei vieţi sănătoase.

square meal

Totul a început cu o masă copioasă. Ca de obicei am zis să mă uit şi la un serial în timp ce mănânc. Mâncarea + televizorul = reţeta perfectă pentru toată lumea. :)) Parcă mănânci mai cu poftă, nu?

Căutând ceva de vizionat pe Netflix, am pornit (la întâmplare) un documentar. Mai văzusem recent “Living with one dollar”, sub influenţa căruia am scris un articol bun. Îl găsiţi aici. – Link: Guatemala – Living on One Dollar. Realitatea românească: Condiții de viață cu 7$ 

De data aceasta am urmărit “Fat, Sick & Nearly Dead”. Filmul a fost puţin şocant.

La finalul articolului puteţi urmări documentarul “Fat Sick & Nearly Dead”.

fatsickandnearlydead-sub

Ulterior, “Fat, Sick & Nearly Dead” mi-a oferit o motivare extremă.

Am reuşit să fac ceva ce nu reuşisem în ani de zile: să găsesc un regim alimentar care să îmi revigoreze organismul şi să mă ajute să slăbesc.

De-a lungul timpului am mâncat tot felul de mâncăruri care s-au depus treptat, treptat sub formă de grăsime. Astfel ajunsesem să am 104 kg, la o înălţime de 1,86m. Această greutate nu mă deranja până acum. După ce am văzut acest film, am înţeles ce înseamnă excesul alimentar pentru organismul nostru.

food lifestyle

Recunosc. Îmi place să mănânc, dar la un anumit punct trebuie să avem grijă de noi.

Faptul că îţi place să mănânci, nu este o problemă. O problemă este ceea ce mâncăm. Suntem forţaţi să consumăm alimente super procesate şi pline de grăsimi (nocive). Peste tot prin oraş sunt afişe McDonald’s ce îndeamnă consumul produselor lor. Un consum dezastruos pentru organismul uman.

dangerous food products

Copiii au dezvoltat un adevărat cult pentru aceste produse. Este ceva şocant. Zile de naştere la McD, meniul zilnic este înlocuit cu aceste produse. Unde merg copiii în week-end? La McD.

Părinţii sunt nebuni. Am văzut poze pe Facebook cu copii ce par să pleznească, extrem de graşi. Cu toate astea apar cu meniul fast food pe masă, cu jumătate de litru de Coca Cola etc. Este efectiv şocant. Ei sunt viitorii clienţi ai industriei farmaceutice.

Child obesity

Fumatul este interzis în locurile publice şi se duce o amplă campanie de informare cu privire la efectele nocive. Nimeni nu explică ceva legat de mâncare. Doar un simplu anunţ la TV: nu consumaţi în exces grăsimi etc… Nimeni nu explică ceva concret. Aceste alimente super procesate ar trebui interzise.

Dupa cum spuneam, am vizionat “Fat, Sick & Nearly Dead”.

Doamne, cât au putut să slăbească acei oameni în 2 luni de zile. Şi totul a avut la bază o dietă excelentă, fără înfometare şi aflată la îndemâna fiecăruia dintre noi.

Simplu:

1. Au renunţat la orice mâncare procesată. (nu vă temeţi, nu veţi muri de foame).

2. Nu se consumă zahăr (este foarte nociv şi mega procesat).

3. Ce aveţi voie să mâncaţi? Fructe şi legume. Aveţi nevoie de un storcător de fructe. Faceţi sucuri naturale din fructe / legume. Ideal ar fi să nu amestecaţi fructe cu legume.

4. La fiecare 2-3 ore puteţi să consumaţi un pahar de 250-300ml de suc.

5. Puteţi să mâncaţi salate din orice fucte sau legume. Puteţi să consumaţi seminţe de orice fel, dar fără să fie procesate. Se consumă în stare crudă/naturală.

6. Repet: nu veţi simţi foamea în stomac. Nu veţi avea ameţeli. Nu este un regim prin înfometare. Este un regim sănătos. Puteţi ţine acest regim câteva zile, săptămâni, luni sau chiar ani. Fiecare după cum apreciază.

stomach-contents

Urmăriţi documentarul “Fat, Sick & Nearly Dead” şi veţi fi uimiţi de efectul nociv al alimentelor consumate de oameni.

Am văzut ce poate reprezenta o dietă necontrolată pentru viitor: diverse boli, diabet, obezitate, alergii etc.

Veţi vedea în documentarul menţionat cum acest regim a vindecat doi oameni de diverse alergii/boli pentru care li se administrau înainte pastile. Amândoi au scăzut enorm în greutate şi au ajuns la o greutate normală. Unul dintre ei arăta ca un luptător sumo înainte de regimul alimentar. Documentarul prezintă evoluţia acestor oameni pe parcursul dietei.

PhilBeforeAfter

Nimeni nu a fost înfometat, nimeni nu a păţit nimic. Dimpotrivă. La final celor 2 luni, aceştia au renăscut.

joe-cross-fat-sick-and-nearly-dead

Acest mod de alimentaţie oferă o revigorare totală a organismului. Poate vindeca alergii, boli diverse şi chiar cancer.

Astfel am fost motivat să încerc. În acest moment, mă aflu deja în ziua a treia a regimului alimentar sănătos.

S-a întâmplat ceva extraordinar. Voi detalia în articole viitoare. Voi ţine o evidenţă a acestui regim şi voi posta totul online.

Pentru mine a fost ceva magic. Acesta este motivul pentru care am hotărât să scriu despre acest regim. Poate ajuta mulţi oameni.

Nu vă speriaţi de termenul regim.

Haideţi să folosim în schimb: am început o viaţă sănătoasă. Mi-am propus să nu mai mânănc lucruri nocive şi lipsite de energie, doar pentru că ar avea o aromă plăcută (şi un efect nociv ascuns – o dereglare a organismului greu de închipuit). Am decis să nu mai fiu clientul fast-food-urilor. Nu doresc să fiu clientul niciunei companiilor farmaceutice.

De astăzi, eu aleg o viaţă alimentară sănătoasă.

Şi voi puteţi să faceţi asta.

PS: articolul nu inseamnă că mă transform într-un vegetarian (poate cândva…)

Watch Fat, Sick & Nearly Dead For Free from Reboot with Joe on Vimeo.

Related Post

Leave a Reply

avatar